Zastave občine Žirovnica

Izdelujemo občinske zastave občine Žirovnica

V našem podjetju se ukvarjamo z izdelavo občinskih zastav. Pri tisku vedno upoštevamo veljavni občinski odlok, ki določa geometrijska, likovna in barvna pravila zastave in njenih elementov. Vse zastave imajo zarobljene robove za večjo obstojnost, ponavadi imajo zašit žep za namestitev na drog, seveda pa po želji zašijemo tudi karabine ali trakove.

Zastava Žirovnica

Zastava občine Žirovnica je zelena s petimi zlatimi peresi. Peresa so stilizirana v obliki satja in postavljena v razmerju 3 peresa zgoraj, 2 peresi spodaj. Pet zlatih peres simbolizira pet velikih mož (F. Prešeren, M. Čop, A. Janša, F. S. Finžgar in J. Jalen), ki jim je posvečena Pot kulturne dediščine in doprsni spomeniki pred žirovniško osnovno šolo. Peresa so razporejena v obliki satja, saj je na območju občine Žirovnica tekla zibelka slovenskega čebelarstva.

Pri horizontalnem obešanju je razmerje višine zastavine rute (V) proti dolžini (L) V:L=1:2, oziroma ena proti dve, pri vertikalnem obešanju (bandero) pa ravno obratno (V:L=2:1).

Atribut ne sme biti nižji od 1/2 (ene polovice) višine zastavine rute in ne višji od 8/10 (osmih desetin) imenovane višine.

Zastava ima vertikalno in horizontalno različico.

Izdelavo zastav v občini Žirovnica so nam zaupali:

  • Občina Žirovnica
  • Osnovna šola Žirovnica
  • Prostovoljno gasilsko društvo Zabreznica
  • Prostovoljno gasilsko društvo Smokuč

Comments are closed.