Zastave občine Veržej

Izdelujemo občinske zastave občine Veržej

V našem podjetju se ukvarjamo z izdelavo občinskih zastav. Pri tisku vedno upoštevamo veljavni občinski odlok, ki določa geometrijska, likovna in barvna pravila zastave in njenih elementov. Vse zastave imajo zarobljene robove za večjo obstojnost, ponavadi imajo zašit žep za namestitev na drog, seveda pa po želji zašijemo tudi karabine ali trakove.

Zastava Veržej

Modro bela zastava občine Veržej je krojena v razmerju višine “V” proti dolžini “L” je ena proti dve celi in pet desetin, oziroma “V”:“L”=1:2,5.

Zastavina ruta je modra z dvema vertikalno postavljenima belima poljema, od katerih prvo belo polje pokriva drugo šestino zastavine rute, drugo belo polje pa peto šestino iste rute. Sredino srednjega kvadratnega modrega polja krasi glavni atribut iz grba, bela riba-krap, pod katerim je v horizontali rumena valovnica, nad njim pa horizontalno v tri krožce zasukana rumena vrvica z razpletenimi konci.

Velikost celotnega atributa ne sme biti manjša od 70% širine oziroma višine kvadratnega polja, katerega 80% istih dimenzij ne sme presegati.

Zastava ima vertikalno in horizontalno različico.

Izdelavo zastav v občini Veržej so nam zaupali:

  • Občina Veržej
  • Športno društvo Nk Veržej
  • Osnovna šola Veržej
  • Vrtec Veržej

Comments are closed.