Zastave občine Tišina

Izdelujemo občinske zastave občine Tišina

V našem podjetju se ukvarjamo z izdelavo občinskih zastav. Pri tisku vedno upoštevamo veljavni občinski odlok, ki določa geometrijska, likovna in barvna pravila zastave in njenih elementov. Vse zastave imajo zarobljene robove za večjo obstojnost, ponavadi imajo zašit žep za namestitev na drog, seveda pa po želji zašijemo tudi karabine ali trakove.

Zastava Tišina

Rumeno-zelena zastava občine Tišina je pravokotne oblike, razmerje njene višine »V« proti njeni dolžini »L« je ena proti dve celi in pet desetin, oziroma 1:2,5.

Kroj zastave tvorijo trije namišljeni deli zastavine rute, od katerih sta prvi in tretji (končni) del horizontalno, tretinjsko deljena od zgoraj navzdol na rumeno, zeleno in rumeno barvno progo in tako med seboj enaka; zgornje in spodnje rumene proge obeh stranskih polj, se v sredini zastavine rute barvno zlivajo v rumeno, kvadratno polje, ki nosi atribut občinskega grba,torej tri (1 + 2) zelene liste divjega kostanja (aesculus hippocastanum) tako, da so vertikalno postavljeni v presledku med notranjima koncema obeh zelenih prog.

Velikost celotnega atributa mora dosegati dve tretjini (2/3) višine zastavine rute, ne sme pa presegati osem desetin (8/10) iste višine.

Zastava ima vertikalno in horizontalno različico.

Izdelavo zastav v občini Tišina so nam zaupali:

  • Občina Tišina
  • Prostovoljno gasilsko društvo Tišina
  • Osnovna šola Tišina

Comments are closed.