Zastave občine Razkrižje

Izdelujemo občinske zastave občine Razkrižje

V našem podjetju se ukvarjamo z izdelavo občinskih zastav. Pri tisku vedno upoštevamo veljavni občinski odlok, ki določa geometrijska, likovna in barvna pravila zastave in njenih elementov. Vse zastave imajo zarobljene robove za večjo obstojnost, ponavadi imajo zašit žep za namestitev na drog, seveda pa po želji zašijemo tudi karabine ali trakove.

Zastava Razkrižje

Zastava občine Razkrižje je belo-modre barve in je krojena v razmerju višine »V« proti dolžini »L« ena proti dve celi in pet desetin, oziroma »V« proti »L« = 1:2,5.
Zastava je krojena v kombinaciji horizontalnih in vertikalnih barvnih polj tako, da je njena ruta v zamisli deljena vertikalno na tri po višini enake, po dolžini pa neenake dele; prvi in tretji, (zadnji) del zastavine rute sta tretjinsko horizontalno deljena na modro, belo in modro polje tako, da se beli sredinski progi barvno zlivata v belino drugega (srednjega) kvadrata zastavine rute, ki nosi atribut občinskega grba na svoji sredini: v izrisu modrega kvadrata, s polkrožno izrezanimi vogali je zeleni trohrib, izpod katerega pada v šestih modrih pramenih izvirajoča voda, v odprte dlani.

Zastava ima vertikalno in horizontalno različico.

Izdelavo zastav v občini Razkrižje so nam zaupali:

  • Občina Razkrižje
  • Osnovna šola Janeza Kuharja Razkrižje
  • Prostovoljno gasilsko društvo Razkrižje
  • Župnija Razkrižje
  • Vrtec Razkrižje

Comments are closed.