Zastave občine Ravne na Koroškem

Izdelujemo občinske zastave občine Ravne na Koroškem

V našem podjetju se ukvarjamo z izdelavo občinskih zastav. Pri tisku vedno upoštevamo veljavni občinski odlok, ki določa geometrijska, likovna in barvna pravila zastave in njenih elementov. Vse zastave imajo zarobljene robove za večjo obstojnost, ponavadi imajo zašit žep za namestitev na drog, seveda pa po želji zašijemo tudi karabine ali trakove.

Zastava Ravne na Koroškem

Zastava Občine Ravne na Koroškem je v barvni kombinaciji svetlo modre in svetlo zelene barve. 
Zgornja polovica zastave je svetlo modra, spodnja polovica pa svetlo zelena. Razmerje med višino in dolžino zastave je 1:2.
Grb Občine Ravne na Koroškem leži na sredini zastave, tako da sega zgornji rob grba do polovice svetlo modrega dela zastave, spodnji del grba pa do polovice svetlo zelenega dela zastave. Grb Občine Ravne na Koroškem ima obliko ščita. Ščit je razdeljen na dva dela, zgornji in spodnji del. 
Osnovna barva zgornjega dela ščita oziroma ozadje je svetlo modre barve, spodnji del ščita pa je svetlo zelene barve. V sredini ščita je drevo z bujno krošnjo temno zelene barve; deblo drevesa je temno rjavo.  V podnožju ščita so trije griči. Drevo raste na srednjem griču. Obroba gričev je v temno rjavi barvi. Okvir grba in trije griči so svetlo zelene barve, obroba grba pa je temno rjave barve.

Zastava ima vertikalno in horizontalno različico.

Izdelavo zastav v občini Ravne na Koroškem so nam zaupali:

  • Občina Ravne na Koroškem
  • Koroški pokrajinski muzej, Muzej Ravne na Koroškem
  • Upravna enota Ravne na Koroškem
  • Kulturni center Ravne na Koroškem
  • Osnovna šola koroški Jeklarji Ravne na Koroškem
  • Glasbena šola Ravne

Comments are closed.