Zastave občine Prevalje

Izdelujemo občinske zastave občine Prevalje

V našem podjetju se ukvarjamo z izdelavo občinskih zastav. Pri tisku vedno upoštevamo veljavni občinski odlok, ki določa geometrijska, likovna in barvna pravila zastave in njenih elementov. Vse zastave imajo zarobljene robove za večjo obstojnost, ponavadi imajo zašit žep za namestitev na drog, seveda pa po želji zašijemo tudi karabine ali trakove.

Zastava Prevalje

Zastava občine Prevalje je zlatorumene in modre barve. Peterolistna zlatorumena krona je pripeta na vrh zastave po njeni celotni širini.

Zastava je pravokotne oblike, razmerje višine proti dolžini je 1,00 : 2,41 (diagonala pod kotom 22,5 ° = 1/2 × 45 °), tako da je njena ruta razdeljena vertikalno na dva, po višini enaka, po dolžini pa neenaka, istobarvna dela. Spodnje polje je modre barve, katerega dolžina proti višini je v razmerju 100 : 191. Višina polja je istovetna višini rute zastave. V zgornjem delu je proti vrhu zastave pripeta peterolistna zlatorumena krona (atribut) na modri podlagi, tako da znaša razdalja vrha zastave do ležišča krone natanko eno polovico (V/2) višine rute zastave. Dno krone je umeščeno vzporedno z višino rute zastave. Modra podlaga je v obliki štirih enakokrakih trikotnikov v razmerju V : L = 6 : 10. Atribut izpolnjuje celotno višino zastave in je širok enainštirideset stotin (41/100) iste višine.

Zastava ima vertikalno in horizontalno različico.

Izdelavo zastav v občini Prevalje so nam zaupali:

  • Občina Prevalje
  • Osnovna šola Franja Goloba
  • Odbojkarski klub Prevalje
  • Prostovoljno gasilsko društvo Prevalje
  • Javno komunalno podjetje Log d.o.o.

Comments are closed.