Zastave občine Pivka

Izdelujemo občinske zastave občine Pivka

V našem podjetju se ukvarjamo z izdelavo občinskih zastav. Pri tisku vedno upoštevamo veljavni občinski odlok, ki določa geometrijska, likovna in barvna pravila zastave in njenih elementov. Vse zastave imajo zarobljene robove za večjo obstojnost, ponavadi imajo zašit žep za namestitev na drog, seveda pa po želji zašijemo tudi karabine ali trakove.

Zastava Pivka

Zastava občine Pivka je bela z atributom občinskega grba na sredini zastavine rute ter z modrimi pravokotniki položenimi horizontalno v vsakega od štirih kotov.

Belo – modra ruta občinske zastave je krojena v razmerju višine (»V«) proti dolžini (»L«), ena proti dve celi in pet desetin (V:L=1:2,5).
Zastava je krojena v kombinaciji horizontalnih in vertikalnih barvnih polj tako, da je njena ruta v zamisli deljena vertikalno na tri dele, od katerih sta prvo in tretje med seboj enaki, drugo, oz. srednje polje pa je kvadratno.
Prvo in tretje (zadnje) polje sta deljeni tretjinsko horizontalno na belo – modro – belo barvo s tem, da se beli, sredinski progi zlivata v belino drugega (srednjega) kvadrata; le-ta nosi atribut občinskega grba, (zajeten možak v modrem suknjiču, črnih hlačah, visokih črnih škornjih in s črnim klobukom na glavi, z zlatim kijem v levici in zlato – črno dvojno sekiro na desni rami, jezdi rdečega konjiča s črno grivo in repom), na svoji sredini.

Zastava ima vertikalno in horizontalno različico.

Izdelavo zastav v občini Pivka so nam zaupali:

  • Občina Pivka
  • Osnovna šola Pivka
  • Vrtec Pivka
  • Prostovoljno gasilsko društvo Pivka

Comments are closed.