Zastave občine Črenšovci

Izdelujemo občinske zastave občine Črenšovci

V našem podjetju se ukvarjamo z izdelavo občinskih zastav. Pri tisku vedno upoštevamo veljavni občinski odlok, ki določa geometrijska, likovna in barvna pravila zastave in njenih elementov. Vse zastave imajo zarobljene robove za večjo obstojnost, ponavadi imajo zašit žep za namestitev na drog, seveda pa po želji zašijemo tudi karabine ali trakove.

Zastava Črenšovci

Zastava občine Črenšovci je belo-zelene barve z grbom občine Črenšovci. Vsaka barva zavzema po širini polovico zastave. Razmerje med širino in dolžino je 1:2,5.
Če je zastava izobešena horizontalno, morata biti barvi razporejeni tako, da je zgoraj bela in spodaj zelena barva. Grb je v sredini zastave, tako da središčna točka grba prekriva središčno točko zastave. Grb sega z zgornjo polovico v belo, z drugo polovico pa v zeleno polje. Če je zastava izobešena vertikalno, morata biti barvi zastave, gledano od spredaj, razporejeni tako, da je bela barva na levi, zelena barva pa na desni strani. Grb je v sredini zastave, tako da središčna točka grba prekriva središčno točko zastave. Grb sega z desno polovico (zeleni list z žitnim klasom) v belo polje, z drugo polovico pa v zeleno polje.

Zastava ima vertikalno in horizontalno različico.

Izdelavo zastav v občini Črenšovci so nam zaupali:

  • Občina Črenšovci
  • Osnovna šola Franceta Prešerna Črenšovci

Comments are closed.